De ce trebuie să bei apă și care sunt beneficiile pe termen lung

Auzi peste tot că trebuie să bei apă în fiecare zi. Ba un litru, ba doi sau trei. Ei bine, beneficiile băutului de apă sunt într-adevăr nenumărate și cantitatea ideală este de minimum 2L pe zi.

Printre aceste beneficii se numără: ajutor în procesul de slăbire, îmbunătățirea sănătății inimii, boost de energie, piele sănătoasă, reduce riscul de cancer, te poate scăpa de dureri de cap repetate și te poate ajuta chiar în probleme de digestie.

În plus față de toate aceste lucruri, coloana ta are nevoie de apă pentru a rezista stresului la care este supusă în fiecare zi prin munca de birou. Așadar dacă vrei să scapi de durerile de spate, fă exerciții simple și bea multă apă.

Dieta sănătoasă are și ea la bază apa deoarece te poate ajuta să mănânci mai puțin, nu are calorii și contribuie la o digestie sănătoasă. Nu degeaba se spune că poți trăi fără mâncare mai multe zile, dar fără apă nu.

Riscul bolilor de inimă este și el mai scăzut atunci când îți faci un obicei din a sta hidratat. De fapt există și studii care atestă faptul că persoanele care beau cel puțin 5 pahare de apă pe zi au cu 40% mai puține șanse să moară din cauza unui atac de cord.

Deși există câte o explicație științifică pentru toate beneficiile prezentate mai sus, acesta nu este un site medical și îți recomand să cauți informațiile și în alte părți dacă nu ne crezi.

Acum că știm de ce trebuie să bem apă haide să vedem și cum

Mulți dintre cei care citesc articolul cu siguranță au încercat să adopte un stil de viață care presupune un consum mai crescut de apă, dar acest lucru nu este chiar așa de ușor.

De fapt, este foarte greu până în punctul în care băutul apei des devine o obișnuință și intră în rutina zilnică. Din acel punct vei observa că vei bea apă din instinct și nu vei mai avea nevoie de dineva sau ceva care să te împingă de la spate.

Câteva idei care funcționează ar fi să ții un pahar sau o sticlă de apă mereu la îndemână, să pui un post it pe birou care să-ți amintească să bei apă sau chiar alarmă pe telefon din oră în oră care să te trimită după un pahar de apă.

Lasă un comentariu