Care sunt cele mai apropiate planete de pământ

Cele mai apropiate planete de Pământ sunt cele patru planete terestre din sistemul solar: Mercur, Venus, Marte și, desigur, Luna noastră.

  1. Mercur este cea mai apropiată planetă de Pământ, situată la o distanță medie de 77 milioane de kilometri. Datorită orbitei sale excentrice, distanța sa față de Pământ poate varia între 77 și 222 milioane de kilometri.
  2. Venus este a doua planetă ca distanță față de Pământ, la o distanță medie de 40 milioane de kilometri. Datorită orbitei sale eliptice, distanța sa față de Pământ poate varia între 38 și 261 milioane de kilometri.
  3. Marte este a treia planetă ca distanță față de Pământ, situată la o distanță medie de 78 milioane de kilometri. Distanța sa față de Pământ poate varia între 56 și 401 milioane de kilometri, din cauza orbitei sale eliptice.
  4. Luna este satelitul natural al Pământului și este cel mai apropiat obiect cosmic de Pământ, la o distanță medie de aproximativ 384.400 de kilometri.

Este important de menționat că distanțele dintre aceste planete și Pământ pot varia în timp, datorită orbitelor lor eliptice și a altor fenomene astronomice. De asemenea, există și alte planete în sistemul solar, dar acestea sunt mult mai îndepărtate de Pământ și au nevoie de o călătorie spațială semnificativă pentru a fi atinse, precum Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun.

Lasă un comentariu