Care sunt cele mai rare culori de ochi și de ce

Există trei culori de ochi comune: albastru, verde și căprui. Cu toate acestea, există și alte culori de ochi mai rare care apar din cauza unei combinații unice de genetici și niveluri de melanină în iris. Aceste culori rare de ochi includ:

  1. Amber – Această culoare de ochi este o combinație de portocaliu și galben și este rară. Este întâlnită cel mai frecvent la oamenii din Asia de Est, America de Sud și Africa de Sud.
  2. Violet – Culoarea violet a ochilor este foarte rară și apare atunci când există o combinație unică de lumina reflectată în iris și nivelul de melanină. În general, ochii violeți sunt întâlniți cel mai frecvent la persoanele cu albinism sau la cei cu unele afecțiuni genetice rare.
  3. Roșu – Ochii roșii sunt extrem de rari și apar atunci când nivelul de melanină este foarte scăzut sau nu există deloc. De obicei, această culoare de ochi este întâlnită la persoanele cu albinism sau cu unele afecțiuni genetice rare.
  4. Albastru gri – Această culoare de ochi apare ca o combinație de albastru și gri și este destul de rară. Este întâlnită cel mai frecvent în Europa de Nord și în regiuni din Rusia.
  5. Verde gri – Această culoare de ochi este o combinație de verde și gri și este destul de rară. Este întâlnită cel mai frecvent la persoanele din Europa Centrală și de Est.
  6. Galben-verzui – Această culoare de ochi este o combinație de galben și verde și apare atunci când există o cantitate mare de lipocrom în iris. Este întâlnită cel mai frecvent la oamenii din Asia de Sud-Est.

În general, raritatea culorilor de ochi se datorează combinației unice de genetici și nivel de melanină în iris. Cu toate acestea, culorile de ochi rare nu indică neapărat o abilitate mai mare sau mai mică decât cele comune, ci sunt doar o caracteristică unică a aspectului fizic al unei persoane.

Lasă un comentariu