Model cerere demisie


Într-o lume în continuă schimbare, fie că vorbim de oportunități noi, contexte personale sau schimbări profesionale, decizia de a-ți da demisia de la un loc de muncă este adesea inevitabilă.

Cu toate acestea, actul demisiei nu este doar o hotărâre subiectivă, ci și un proces formal care trebuie abordat cu seriozitate și profesionalism.

Chiar dacă motivele sunt diverse — de la căutarea unui mediu de lucru mai potrivit și până la îmbrățișarea unei cariere complet noi — modul în care se finalizează relația cu angajatorul actual poate avea implicații pe termen lung.

Un aspect adesea neglijat, dar crucial, este redactarea unei cereri de demisie corespunzătoare. Aceasta nu doar că facilitează o tranziție netedă pentru ambii parteneri, dar și stabilește un precedent profesional pentru viitoarele angajări.

În acest articol vă vom oferi un model detaliat de cerere de demisie care vă va ajuta să vă exprimați intențiile într-un mod clar și profesionist, lăsând ușa deschisă pentru oportunități viitoare.


[Numele tău] [Adresa ta] [Orașul tăul]

[Data curentă]

[Numele angajatorului] [Numele companiei] [Adresa companiei] [Orașul companiei]

Cerere de demisie

Stimate Domnule/Doamnă [Numele managerului],

Prin prezenta, doresc să vă informez despre intenția mea de a-mi încheia angajamentul profesional cu [Numele companiei] și de a-mi exercita dreptul de a demisiona, în conformitate cu prevederile contractului de muncă.

În conformitate cu prevederile legale, sunt conștient(ă) că trebuie să respect perioada de preaviz de [numărul de zile pentru preaviz conform contractului] zile, începând cu data de [data când începe preavizul], astfel încât data efectivă a demisiei mele va fi [data finală a demisiei].

Îmi pare rău pentru orice inconvenient cauzat de această decizie și vă asigur de disponibilitatea mea de a coopera pentru o tranziție cât mai lină.

Vă mulțumesc pentru oportunitățile oferite și pentru experiența acumulată în timpul angajamentului meu cu [Numele companiei].

Vă rog să considerați această scrisoare ca fiind o notificare oficială a demisiei mele.

Cu stimă,

[Numele tău]

Lasă un comentariu