Recorduri mondiale la sporturi mai puțin cunoscute

Lumea recordurilor mondiale este plină de performanțe uimitoare și inedite, iar unele dintre cele mai interesante recorduri se referă la sporturi mai puțin cunoscute. În acest articol, vom explora câteva dintre aceste recorduri fascinante și sporturile neobișnuite în care au fost stabilite.

Bossaball – cel mai lung meci

Bossaball este un sport relativ nou care combină elemente din volei, fotbal și gimnastică, fiind jucat pe o suprafață gonflabilă cu trampoline. Recordul mondial pentru cel mai lung meci de bossaball a fost stabilit în 2016, în Olanda, când două echipe au jucat timp de 31 de ore și 25 de minute.

Sepak takraw – cele mai multe servicii consecutive

Sepak takraw este un sport asiatic spectaculos care combină elemente din volei și fotbal. Jucătorii trebuie să lovească mingea cu orice parte a corpului, cu excepția mâinilor și brațelor, pentru a o trimite în terenul adversar. Recordul mondial pentru cele mai multe servicii consecutive la sepak takraw a fost stabilit în 2016, de către un jucător malaezian, care a reușit să servească de 510 ori fără întrerupere.

Cheese Rolling – cel mai rapid timp în coborâre

Cheese Rolling este un sport tradițional englezesc practicat în comitatul Gloucestershire. Competiția implică alergarea în josul unei pante abrupte în urma unei roți de brânză. Recordul mondial pentru cel mai rapid timp în coborâre a fost stabilit în 2019, de către un alergător care a reușit să parcurgă distanța în doar 8,96 secunde.

Underwater Rugby – cel mai lung meci

Underwater Rugby este un sport acvatic în care două echipe încearcă să înscrie în poarta adversarului, sub apă. Recordul mondial pentru cel mai lung meci de Underwater Rugby a fost stabilit în 2011, în Germania, când două echipe au jucat timp de 30 de ore și 14 minute, întrerupte doar de scurte pauze de odihnă și masă.

Eukonkanto – cea mai rapidă cursă cu soția în spate

Eukonkanto este un sport finlandez în care bărbații concurează alergând pe un traseu cu obstacole, purtându-și soțiile în spate. Recordul mondial pentru cea mai rapidă cursă Eukonkanto a fost stabilit în 2019, când o pereche a parcurs traseul de 253,5 metri în doar 1 minut și 6,1 secunde.

Acestea sunt doar câteva exemple de recorduri mondiale la sporturi mai puțin cunoscute, care demonstrează cât de diversă și fascinantă poate fi lumea performanței sportive.

Lasă un comentariu