Seriale în spaniolă

„La Casa de Papel” (Money Heist)

Unul dintre cele mai cunoscute seriale în limba spaniolă, „La Casa de Papel”, urmărește povestea a opt hoți care ia ostatici și se închid în Monetăria Regală a Spaniei, în timp ce liderul lor manipulează poliția pentru a pune în aplicare planul său. Este o serie plină de suspans și răsturnări de situație.

„Narcos”

„Narcos” este un serial bazat pe viața notoriului traficant de droguri Pablo Escobar. Este un amestec de biografie, dramă și acțiune care oferă o privire detaliată asupra imperiului său de droguri și a vieții sale personale.

„Élite”

„Élite” este un serial spaniol despre trei adolescenți din clasele muncitoare care sunt înscriși la o școală privată exclusivistă în Spania. Conflictul între ei și studenții bogați duce la un omor.

„La Reina del Sur”

„La Reina del Sur” urmărește povestea Teresei Mendoza, care este forțată să devină traficant de droguri după ce iubitul ei este ucis. Serialul prezintă ascensiunea ei pentru a deveni una dintre cele mai puternice femei din lumea traficului de droguri.

„Gran Hotel” (Grand Hotel)

„Gran Hotel” este un serial de epocă care se desfășoară în Spania în 1905. Povestea se concentrează pe un tânăr care se angajează ca servitor la un hotel de lux pentru a investiga dispariția surorii sale.

„Velvet”

„Velvet” este o dramă romantică despre un moștenitor al unui imperiu de modă care se îndrăgostește de o croitoreasă simplă. Serialul explorează clasa, dragostea și moda în Madridul anilor 1950.

„Vis a Vis” (Locked Up)

„Vis a Vis” urmărește povestea unei femei naivă care este închisă pentru fraudă corporativă. Acolo, ea trebuie să se adapteze la o nouă viață în închisoare și să se descurce în fața pericolelor și a luptelor de putere.

„Las chicas del cable” (Cable Girls)

„Las chicas del cable” este primul serial original Netflix produs în Spania. Urmărește povestea a patru femei angajate ca operatoare de telefonie în Madridul anilor 1920, explorând libertatea lor într-o societate dominată de bărbați.

„El Ministerio del Tiempo” (The Ministry of Time)

„El Ministerio del Tiempo” este un serial de fantezie științifico-fantastic care prezintă o agenție guvernamentală secretă care are capacitatea de a călători în timp.

„Merlí”

„Merlí” este un serial catalan care urmărește un profesor de filozofie nonconformist care își inspiră studenții să gândească liber. În același timp, el se confruntă cu provocările de a fi un tată singur.

„Sky Rojo”

„Sky Rojo” este un serial de acțiune și aventură intens și captivant. Produs de Alex Pina și Esther Martinez Lobato, creatorii faimosului serial „La Casa de Papel”, „Sky Rojo” urmărește povestea a trei femei – Coral, Wendy și Gina – care lucrează ca lucrătoare de sex și decid să fugă pentru a scăpa de proxenetul lor violent. În timp ce încearcă să își recapete libertatea și să își împace trecutul cu prezentul, cele trei femei descoperă puterea prieteniei și solidarității.

„Los Espookys”

„Los Espookys” este o comedie de limbă spaniolă unică și ciudată, produsă de HBO. Serialul este în centrul unui grup de prieteni – Renaldo, Úrsula, Tati și Andrés – care locuiesc într-un oraș neidentificat din America Latină. Ei își transformă pasiunea pentru lucrurile înfricoșătoare într-o afacere neobișnuită, oferind clienților „sperieturi” pe comandă. Comedia și absurdul se întâlnesc în această serie originală și de neuitat.

„Alta Mar” (High Seas)

„Alta Mar” este un serial misterios care se desfășoară în anii 1940. Seria urmărește povestea surorilor Eva și Carolina Villanueva, care călătoresc pe un vas de lux de la Spania la Brazilia. Când un pasager moare în mod misterios, surorile se găsesc în mijlocul unui complot de crimă, plin de suspans și intrigi, unde nimic nu este ceea ce pare.

„Ingobernable”

„Ingobernable” este un serial politic și de suspans. Seria se învârte în jurul personajului Emilia Urquiza (interpretat de Kate del Castillo), prima doamnă a Mexicului, care se luptă pentru pacea țării. Când descoperă o conspirație la vârful guvernului, Emilia trebuie să-și folosească toată inteligența și resursele pentru a supraviețui.

„El Embarcadero” (The Pier)

„El Embarcadero” este un serial romantic și de mister plin de tensiune. Protagonistul este Alexandra, o arhitectă de succes care descoperă că soțul ei recent decedat ducea o viață dublă cu o altă femeie, Veronica. Când începe să investigheze, Alexandra devine tot mai prinsă în viața lui Veronica, deschizându-se un labirint de secrete și trădări.

„Hache”

„Hache” este un serial de crimă dur, bazat pe evenimente reale. Acțiunea se petrece în Barcelona anilor ’60 și se învârte în jurul personajului Helena, o femeie care devine șefa unui cartel de heroină. În timp ce navighează prin lumea periculoasă a traficului de droguri, Helena trebuie să se confrunte cu pericolele și tentațiile puterii.

„El tiempo entre costuras” (The Time in Between)

„El tiempo entre costuras” este un serial de epocă fascinant. Se concentrează pe povestea Sirei, o tânără croitoreasă care fuge de Madrid în timpul războiului civil spaniol și ajunge în Maroc. Acolo, ea se angajează ca croitoreasă pentru soțiile ofițerilor naziști și devine o spioană pentru aliați, cusând mesaje secrete în haine.

„El Internado” (The Boarding School)

„El Internado” este un serial de mister și dramă. Acțiunea are loc într-un internat izolat, Laguna Negra, unde studenții încep să descopere secrete întunecate despre școală și personalul ei. Pe măsură ce misterul se adâncește, elevii se confruntă cu evenimente paranormale și cu pericolele ascunse în trecutul școlii.

„Fariña” (Cocaine Coast)

„Fariña” este un serial de crimă bazat pe evenimente reale, care arată ascensiunea unui pescar galeg care devine un prosper traficant de droguri în anii ’80. Sito Miñanco începe ca un pescar modest, dar oportunitățile de a câștiga bani din traficul de țigări îl atrag în lumea crimei organizate.

„La Víctima Número 8” (Victim Number 8)

„La Víctima Número 8” este un serial de suspans care se concentrează pe consecințele unui atentat terorist în Bilbao. Când Omar, un tânăr musulman, este în mod greșit acuzat de atac, viețile celor din jurul lui sunt aruncate în haos. Serialul examinează impactul terorismului și prejudecăților pe care le provoacă.

Lasă un comentariu