Sfaturi privind alegerea canapelei ideale pentru living

Probabil că te-ai regăsit în situația în care să prioritizezi ce anume vei repara sau vei schimba în locuință, din cauza faptului că bugetul tău este limitat.

Nu te-ai bucura să afli că nu trebuie să alegi una sau alta, că le poți face pe amândouă în același timp? Cum? Ei bine, solicitând un credit rapid. În acest fel faci rost de banii necesari pentru a rezolva astfel de situații, iar dacă ai nevoie de o nouă canapea, poți începe deja să cauți.

Fiind o piesă de mobilier importantă pentru momentele de relaxare, canapeaua nu trebuie să îndeplinească doar o serie de condiții estetice, ci trebuie să îți permită să profiți la maximum de spațiu fără să-l aglomereze, să fie confortabilă și să reziste în timp. Hai să vedem în continuare la ce aspecte să te uiți atunci când vrei să alegi o canapea.

Aspecte de care trebuie să ții cont când alegi o canapea

Utilitatea canapelei

Pentru a lua cea mai bună decizie, mai întâi trebuie să te gândești cum vei folosi canapeaua: poate vrei să te uiți la filme cu familia sau îți place să citești în liniște o carte bună. Sau să o folosești ca pat pentru oaspeții care rămân peste noapte la tine.

Dacă sufrageria ta este pătrată…

…ai mai multe posibilități atunci când alegi canapeaua. Una dintre opțiuni este canapeaua de colț. O poți combina cu unul sau două fotolii care asigură câteva locuri suplimentare.

O altă variantă este să plasezi două canapele în formă de L care au același efect ca o canapea de colț. Astfel, vei câștiga un spațiu în care să așezi o măsuță laterală sau o lampă de podea care să ofere o lumină ambientală caldă.

Living și spațiu special amenajat pentru luat masa

Dacă livingul este spațiul în care iei masa, poți folosi spatele canapelei ca element separator. Astfel, te vei bucura și de living și de spațiul de luat masa, care vor părea două zone diferite, independente. Pentru a amplifica această iluzie, poți plasa o piesă de mobilier în spatele canapelei, ca spațiu de depozitare. Alege o piesă ușoară care nu iese foarte mult în evidență.

Desigur, poți delimita aceste zone și cu alte elemente decorative, precum covoare și lămpi, care te vor ajuta să dai fiecărei zone a camerei un stil diferit.

Cea mai bună canapea pentru sufrageria lungă

Livingurile lungi permit multe combinații: de la o singură canapea mare, până la două canapele în formă de L. Dar, fără îndoială, una dintre cele mai bune alegeri este o canapea cu șezlong, o opțiune foarte confortabilă.

Dacă sufrageria este lungă, dar îngustă, este mult mai greu de ales canapeaua potrivită. Cel mai bun lucru de făcut este să alegi o piesă cu trei locuri care să nu blocheze lumina, ci s-o intensifice. Poți include și câte un fotoliu simplu pe fiecare parte a canapelei, astfel încât să poți avea un loc suplimentar fără a aglomera spațiul.

Un living mare, o super canapea

Nu îți fie teamă să incluzi o canapea mare în sufragerie dacă dimensiunile îți permit acest lucru. În acest caz poți opta pentru o canapea la comandă, care îți va permite să profiți de tot spațiul fără a pierde nici măcar un centimetru. Dacă alegi un model modular, poți elimina module dacă este necesar. Important într-o încăpere mare este să eviți să optezi pentru piese prea mici, care vor dezechilibra vizual camera.

Living cu formă neregulată

Într-o astfel de cameră, alegerea canapelei poate fi complicată. Profită de colțuri sau de dispunerea neregulată a spațiului pentru a-l amenaja în funcție de nevoile tale, poziționând canapeaua astfel încât să fie protagonista camerei. Dacă, în plus, camera este mare, îți poți permite luxul de a așeza canapeaua la o anumită distanță de perete, creând un coridor în spate care să permită spațiului să nu pară prea mare.

Dacă ai pus ochii pe canapeaua perfectă, dar ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a face achiziția, solicită un credit de nevoi personale și transformă-ți sufrageria în spațiul perfect pentru relaxare. Creditul de nevoi personale îți permite să realizezi tot ceea ce ți-ai propus pentru confortul tău și al familiei tale.

Lasă un comentariu