Top filme romantice

1. „The Notebook” (2004)

O poveste de dragoste pentru toate vârstele, „The Notebook” este despre povestea de iubire între Allie (Rachel McAdams) și Noah (Ryan Gosling), care se întâlnesc într-o vară la începutul adolescenței și rămân îndrăgostiți unul de celălalt toată viața.

2. „Pride and Prejudice” (2005)

Această adaptare a romanului clasic al lui Jane Austen urmărește povestea lui Elizabeth Bennet (Keira Knightley), o tânără inteligentă și mândră, care se luptă cu sentimentele sale pentru aristocratul Darcy (Matthew Macfadyen).

3. „Before Sunrise” (1995)

„Before Sunrise” este un film despre o întâlnire întâmplătoare între Celine (Julie Delpy) și Jesse (Ethan Hawke) într-un tren spre Viena. Ei se decid să petreacă împreună o singură noapte înainte de a-și continua călătoriile.

4. „La La Land” (2016)

„La La Land”, cu Ryan Gosling și Emma Stone, este un musical contemporan despre visurile și iubirea în Los Angeles. În acest film, un pianist de jazz și o actriță aspirantă se îndrăgostesc, dar sunt nevoiți să aleagă între dragoste și carieră.

5. „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004)

Un film profund și emoționant, „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” urmărește povestea lui Joel (Jim Carrey) și Clementine (Kate Winslet), care după o despărțire dureroasă decid să își șteargă reciproc amintirile.

6. „Casablanca” (1942)

Un clasic al genului romantic, „Casablanca” prezintă povestea lui Rick Blaine (Humphrey Bogart), proprietarul unui club de noapte, care se reîntâlnește cu vechiul său iubit, Ilsa (Ingrid Bergman), în timpul celui de-al doilea război mondial.

7. „Titanic” (1997)

O poveste de iubire emblematică, „Titanic” este despre o relație interzisă și tragică între Jack (Leonardo DiCaprio), un artist sărac, și Rose (Kate Winslet), o femeie bogată, pe nava destinată să se scufunde.

8. „A Walk to Remember” (2002)

„A Walk to Remember” este un film emoționant despre Landon (Shane West) și Jamie (Mandy Moore). Jamie este o fată timidă, dar plină de viață, în timp ce Landon este băiatul rău al școlii, iar povestea lor de iubire neconvențională te va face să plângi.

9. „Romeo and Juliet” (1996)

Această versiune modernă a tragediei clasice a lui Shakespeare, cu Leonardo DiCaprio și Claire Danes în rolurile principale, este o poveste de iubire nesfârșită și tragică între doi tineri din familii rivale.

10. „When Harry Met Sally” (1989)

Un film care explorează întrebarea dacă bărbații și femeile pot fi doar prieteni, „When Harry Met Sally” este un film clasic despre doi prieteni (Billy Crystal și Meg Ryan) care se luptă să nu se îndrăgostească unul de celălalt.


11. „Brokeback Mountain” (2005)

„Brokeback Mountain” este un film impresionant și emoționant despre doi cowboyi, Ennis (Heath Ledger) și Jack (Jake Gyllenhaal), care se îndrăgostesc într-un mediu ostil. Filmul explorează problemele pe care le întâmpină în încercarea de a-și trăi viața împreună.

12. „Amélie” (2001)

Povestea plină de fantezie a unei tinere pariziene, „Amélie”, cu Audrey Tautou în rol principal, este o explorare fermecătoare și neobișnuită a iubirii și a dorinței de a face bine în lume.

13. „The Fault in Our Stars” (2014)

Un film bazat pe romanul omonim de John Green, „The Fault in Our Stars” prezintă povestea emoționantă a doi adolescenți cu probleme de sănătate, Hazel (Shailene Woodley) și Gus (Ansel Elgort), care se îndrăgostesc în timp ce se confruntă cu perspectivele lor asupra vieții și a morții.

14. „Silver Linings Playbook” (2012)

„Silver Linings Playbook” este povestea neconvențională a lui Pat (Bradley Cooper), care se îndrăgostește de Tiffany (Jennifer Lawrence), o văduvă cu probleme. Aceasta este o poveste de dragoste ciudată, dar extrem de captivantă.

15. „The Shape of Water” (2017)

O poveste de dragoste neobișnuită și magică, „The Shape of Water” este despre o femeie de serviciu mută care se îndrăgostește de o creatură marină umanoidă. Cu Sally Hawkins și Doug Jones în rolurile principale, filmul este o poveste de dragoste uluitoare.

16. „Gone with the Wind” (1939)

Unul dintre cele mai celebre filme romantice din toate timpurile, „Gone with the Wind” urmărește povestea lui Scarlett O’Hara (Vivien Leigh), o tânără din Sudul Statelor Unite, și iubirea ei complicată pentru Ashley (Leslie Howard) și Rhett (Clark Gable).

17. „Moulin Rouge!” (2001)

Un musical captivant, „Moulin Rouge!” este povestea lui Christian (Ewan McGregor), un poet sărac care se îndrăgostește de Satine (Nicole Kidman), o cântăreață la Moulin Rouge. Cu muzică senzațională și o poveste emoționantă, acest film este un favorit al genului romantic.

18. „500 Days of Summer” (2009)

Acest film neconvențional este o analiză a unei relații prin prisma lui Tom (Joseph Gordon-Levitt), care se îndrăgostește de Summer (Zooey Deschanel), o fată care nu crede în iubirea adevărată.

19. „Bridget Jones’s Diary” (2001)

„Bridget Jones’s Diary” este o comedie romantică despre Bridget (Renée Zellweger), o femeie de treizeci de ani care își scrie viața, inclusiv relațiile sale cu Mark Darcy (Colin Firth) și Daniel Cleaver (Hugh Grant), în jurnalul ei.

20. „Notting Hill” (1999)

„Notting Hill” este o poveste de dragoste între un proprietar de librarie (Hugh Grant) și o actriță faimoasă (Julia Roberts). Este un film amuzant și emoționant, care explorează ce se întâmplă când o persoană obișnuită se îndrăgostește de cineva faimos.

Lasă un comentariu