Top filme thriller

​​​​​​​Thrillerele sunt cele care ne țin pe vârful scaunelor, încordate și nerăbdătoare să vedem ce urmează. Fie că este vorba de o misterioasă crimă ce trebuie rezolvată sau de o cursă împotriva timpului pentru a preveni o catastrofă, aceste filme sunt pline de tensiune. Iată o listă a unora dintre cele mai bune filme thriller.

Se7en (1995)

Se7en este un thriller psihologic care urmărește povestea a doi detectivi, interpretați de Brad Pitt și Morgan Freeman, în încercarea lor de a prinde un criminal în serie care își alege victimele pe baza celor șapte păcate capitale.

Silence of the Lambs (1991)

Un film ce are la bază un mister profund și înfricoșător, Silence of the Lambs îi are în rolurile principale pe Jodie Foster ca agent FBI și Anthony Hopkins în rolul infamului canibal, Hannibal Lecter.

Inception (2010)

Inception, un film al regizorului Christopher Nolan, cu Leonardo DiCaprio în rol principal, este un thriller plin de suspans care explorează lumea viselor și posibilitatea de a le manipula.

Fight Club (1999)

Un alt film cu Brad Pitt, Fight Club este un thriller psihologic despre un om obișnuit care își trăiește viața monotonă până când îl întâlnește pe Tyler Durden, un personaj carismatic și periculos.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo este un thriller misterios bazat pe romanul suedez de succes al lui Stieg Larsson. Filmul îi urmărește pe jurnalistul Mikael Blomkvist (Daniel Craig) și pe hackerul Lisbeth Salander (Rooney Mara) în încercarea lor de a rezolva un mister vechi de decenii.

Gone Girl (2014)

Gone Girl este un thriller psihologic plin de suspans bazat pe romanul best-seller al lui Gillian Flynn. Ben Affleck și Rosamund Pike joacă un cuplu căsătorit al cărui mariaj se destramă în mod spectaculos.

The Sixth Sense (1999)

The Sixth Sense este un film thriller supranatural cu Bruce Willis și Haley Joel Osment. Filmul este cunoscut pentru finalul său neașteptat și fraza iconică I see dead people.

Primal Fear (1996)

Primal Fear este un film de tribunal cu Richard Gere și Edward Norton. Norton joacă rolul unui tânăr acuzat de crimă, care pare să sufere de o tulburare de personalitate multiplă.

Shutter Island (2010)

Un alt film cu Leonardo DiCaprio, Shutter Island este un thriller psihologic care îi urmărește pe doi U.S. Marshals care investighează dispariția unei paciente dintr-un spital pentru crimă nalii înșelător.

The Prestige (2006)

The Prestige este un thriller dramatic cu Christian Bale și Hugh Jackman, care joacă rolul a doi magicieni rivali în Londra victoriană. Amândoi sunt dispuși să facă orice pentru a afla secretele celuilalt.


Memento (2000)

Memento este un alt thriller psihologic regizat de Christopher Nolan. Filmul urmărește povestea unui bărbat care suferă de amnezie anterogradă și care folosește note și tatuaje pentru a-și aminti detaliile vieții sale și pentru a-și găsi soția ucigașă.

Black Swan (2010)

Black Swan este un thriller psihologic ce urmărește povestea unei balerine, interpretată de Natalie Portman, care devine obsedată de perfecțiunea artistică, în timp ce concurează pentru rolul principal în producția Lebăda neagră a Lacului Lebedelor.

Zodiac (2007)

Zodiac, regizat de David Fincher, este un thriller bazat pe fapte reale care urmărește căutarea Zodiac Killer în San Francisco. Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. și Mark Ruffalo joacă rolurile principale.

Psycho (1960)

Unul dintre cele mai cunoscute filme ale lui Alfred Hitchcock, Psycho, este un thriller horror care a definit genul și care încă rămâne un punct de referință.

Taken (2008)

Taken este un thriller de acțiune cu Liam Neeson. Neeson joacă rolul unui fost agent CIA care pornește într-o cursă contracronometru pentru a-și salva fiica răpită.

Panic Room (2002)

Panic Room este un alt thriller captivant al lui David Fincher. Filmul urmărește povestea unei mame și a fiicei sale, care sunt forțate să se retragă într-o cameră panică atunci când casa lor este invadată de hoți.

Vertigo (1958)

Vertigo, un alt clasic al lui Alfred Hitchcock, este un thriller psihologic plin de tensiune și mister. James Stewart joacă rolul unui detectiv care suferă de vertij și care este angajat să urmărească soția unui vechi prieten.

Cape Fear (1991)

Cape Fear este un film thriller de suspans regizat de Martin Scorsese, cu Robert De Niro și Nick Nolte. De Niro joacă rolul unui prizonier eliberat care urmărește și terorizează familia avocatului său, pe care îl consideră responsabil pentru condamnarea sa.

The Game (1997)

The Game este un thriller misterios și plin de suspans regizat de David Fincher. Michael Douglas joacă rolul unui om de afaceri bogat care primește un cadou neobișnuit de la fratele său – participarea la un joc misterios care pare să se întâmple în viața reală.

The Da Vinci Code (2006)

The Da Vinci Code, bazat pe romanul best-seller al lui Dan Brown, este un thriller de mister cu Tom Hanks. Filmul urmărește povestea unui profesor de simbolistică care este tras într-un mister istoric care implică Biserica Catolică și Sfântul Graal.

Lasă un comentariu