Ce zodie sunt în zodiacul în zodiacul chinezesc?

Astrologia, fie că este vorba de sistemul zodiacal occidental sau de cel chinezesc, a captivat imaginația oamenilor de secole. Multe persoane se întreabă: „Ce zodie sunt?” sau „Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc?”. Acest articol își propune să răspundă la aceste întrebări și să ofere o înțelegere mai profundă a ambelor sisteme zodiacale.

Zodiacul tradițional: Zodiile și semnificația lor

Ce sunt zodiile în astrologia occidentală?

În astrologia occidentală, zodia sub care te-ai născut este determinată de poziția Soarelui în momentul nașterii tale. Există 12 zodii, fiecare corespunzând unei anumite perioade a anului și având propriile trăsături de caracter, puncte forte și slăbiciuni.

Cum să îți determini zodia?

Pentru a-ți determina zodia, trebuie să știi data de naștere. Oricare dintre cele 12 zodii ale zodiacului occidental corespunde unei anumite perioade a anului. De exemplu, dacă te-ai născut între 21 martie și 19 aprilie, zodia ta este Berbec.

Zodiacul chinezesc: Animalul tău zodiacal și ce înseamnă el

Ce este zodiacul chinezesc?

Zodiacul chinezesc este un sistem astrologic care se bazează pe un ciclu de 12 ani, fiecare an fiind asociat cu un animal. Spre deosebire de zodiacul occidental, care se bazează pe luni, zodiacul chinezesc se bazează pe ani.

Cum să îți determini animalul zodiacal chinezesc?

Determinarea animalului tău zodiacal în sistemul chinezesc este simplă dacă știi anul nașterii tale. Fiecare an este asociat cu un anumit animal, și această asociere se repetă la fiecare 12 ani. De exemplu, dacă te-ai născut în 1980, 1992 sau 2004, animalul tău zodiacal este Maimuța.

Diferențe și similitudini între cele două sisteme

Caracteristici unice

Unul dintre cele mai mari diferențe dintre zodiacul occidental și cel chinezesc este metoda de calcul. În timp ce zodiacul occidental se bazează pe poziția astrală, zodiacul chinezesc se bazează pe un calendar lunar, ceea ce înseamnă că data Anului Nou Chinezesc se schimbă în fiecare an.

Ce au în comun?

Ambele sisteme își propun să ofere o înțelegere mai profundă a personalității și destinului unei persoane, chiar dacă metodele și simbolurile utilizate diferă considerabil.

Atât zodiacul occidental, cât și cel chinezesc oferă perspective fascinante asupra personalității și destinului. Indiferent dacă ești un Berbec în zodiacul occidental sau o Maimuță în zodiacul chinezesc, fiecare sistem are propriile sale înțelepciuni și lecții de oferit. Cu toate acestea, este important să ne amintim că astrologia este o formă de artă interpretativă și nu o știință exactă. Utilizează aceste informații ca pe un ghid, nu ca pe o predicție exactă a viitorului.

Lasă un comentariu